Fördelar med att göra en köksrenovering i Malmö

Fördelar med att göra en köksrenovering

Funderar du på att göra en köksrenovering? Möjligtvis kan fördelarna nedan få vågen att luta till att faktiskt göra det. Det finns en rad olika fördelar med att göra en köksrenovering. De kan vara ekonomiska eller direkt kopplade till välmåendet. Här ger vi ett par exempel på de fördelar som finns.

Det höjder värdet på huset

Köpare i allmänhet tycker att köket är det viktigaste huset i rummet. Således kan en köksrenovering öka budviljan och trissa upp slutpriset medbetydande summor. Många väljer att göra en köksrenovering först när det är dags för försäljning. En idé kan vara att göra renoveringen medan du och din familj fortfarande bor kvar och inte planerar att sälja, så att ni själva hinner njuta av förändringarna.

Gör man en köksrenovering till stor del just för att höja värdet på huset, så bör man ta hänsyn till vad andra kommer att uppfatta om bland annat material och färger. Väljer man en väldigt personlig stil finns en risk att det minskar spekulanternas budvilja. Renoverar man inför en försäljning är det klokt att gå på tidlösa material och neutrala färger. Bara att byta bänkskivor, luckor och vitvaror kan dra upp priset med många tiotusentals kronor.

Ett bra tillfälle att höja säkerheten

Köket brukar kallas för hemmets farligaste rum, just för att det är en yta där många olyckor sker. I samband med en köksrenovering är det ett bra tillfälle att höja säkerheten. Till exempel kan man säkerställa att det finns en brandvarnare per 30 kvadratmeter, att det finns en handbrandsläckare, brandfilt, spisvakt, vattenlarm och droppskydd.

Det här kan man göra när som helst – det behöver givetvis inte vara i samband med en köksrenovering i Malmö. Mer aktuellt i samband med renoveringen är kanske att byta ut gamla vitvaror till modernare och säkrare varianter.

Du energioptimerar

Nåja, under vissa förutsättningar i alla fall. Om ditt kök har en gammal spis, gammal kyl och frys och andra föråldrade vitvaror, så kommer ett byte av dem att märkas positivt på elräkningen. Moderna vitvaror drar betydligt mindre energi än många äldre motsvarigheter. Just detta har du givetvis goda möjligheter att påverka själv. Kan du välja en kyl som är särskilt energisnål?

Per år kan det bli betydande summor som sparas. Det är kanske inget du märker av på en gång – men det är faktiskt skonsamt mot både plånboken och planeten.

Det kan förbättra ditt välmående

En undersökning som gjorts av en inredningstidning visar att hushåll ofta blir lite hälsosammare efter en köksrenovering Malmö. Undersökningen baserades på 15 000 svar från olika länder, och Sverige var ett av dessa.

Resultaten visade att nästan hälften av svenskarna lagar mer mat hemma efter en köksrenovering. Den visade också att ungefär en femtedel äter mer frukt och grönsaker. Ungefär hälften spenderar också mer tid med familjen i köket efter renoveringen, samt håller i fler bjudningar. Att vara mer med vänner och familj samt att äta hälsosammare är sannolikt något som kommer att förbättra välmåendet.

Svenskar spenderar mycket tid i köket, och 63 % lagar mat hemma varje dag.