Risker med att inte anlita en elektriker i Stockholm

Var försiktig

Internet är idag en värld av information om hur man utför allt från de enklaste uppgifter till svåra och till och med farliga uppgifter. Många bryr sig idag inte om att anlita en elektriker utan gör jobbet själv, något som sätter både personen själv och familjen i stor fara.

Lagbrott

Det är totalt olagligt att pilla med elen själv, man måste alltid anlita en elektriker i Stockholm för att göra denna typen av jobb då det är sådan stor risk. Det är du som bostadens ägare som är högst ansvarig att din elektricitet är koppla

elektriker

 

d som den ska vara och du har ansvar för vem som utfört arbetet. Du kan få så hårt straff som fängelse ifall det skulle hända något och det kommer fram att det var ditt fel för att du gjorde det själv och inte anlitade en elektriker.

Överhettning och stötar är det som dålig elektricitet orsakar och 220 volt som det är i hemmens eluttag idag kan ge fatala skador på den som utsätts för det.

Konsekvenserna

Ofta är det inte någon som märker elfel förrän det sker en faktiskt olycka då någon har skadat sig. Du kan bli åtalad för brott om det är så att något allvarligt har hänt, dessutom kommer du inte att får ut något på försäkringen om det kommer fram att det är du som har pillat med elen och inte anlitat en elektriker. Det kan även vara lockande att betala sin kompis som är elektriker svart men om försäkringen ska täcka så är det viktigt att du kan uppvisa kvitto från firman som utfört arbetet.

Hemmafixare

Hemmafixare är bra och absolut helt tillåtet när det kommer till ofarliga saker så som att fixa interiören i sitt hus eller kanske bygga en altan själv. Det kanske inte blir ett mästerverk och man får bra erfarenheter till nästa gång. Gör man såhär med elen och inte anlitar en elektriker för jobbet så kan det sluta med livsfara, så att vara hemmafixare när det kommer till sin el så avråder man från detta starkt.

Avdrag på ROT

Det är inte så dyrt idag att anlita en elektriker som man kan tro, man får använda ROT avdraget på denna typ av tjänst i Stockholm så man får dra av så mycket som 50% av de arbete din elektriker i Stockholm gör.

Dolda fel

Om du ska sälja din bostad i framtiden och har dragit elen själv och detta kommer fram i ett senare skede så kan du räkna med att bli stämd för detta då det räknas som ett dolt fel i fastigheten att inte ha anlitat en elektriker för den här typen av jobb. Du kan bli återbetalningsskyldig och det är ofta stora summor pengar så lägg hellre dom pengarna på en elektriker från första början.